HTC One

 HTC One

ДИЗАЙН

С правилната правоъгълна форма, плосък силует и изключително тънък корпус, HTC One e на практика целият зает от 4.7 инчовият си дисплей. Последният подържа 1080p и е изработен по технология, наречена от производителя SoLux, което позволява високо качество на изображението, гарантирано от 468 пиксела на инч (ppi). Според тайванския производител дисплеят на HTC One предоставя качество ненадминато от никой от конкурентите до момента. Със същата резолюция, но по-голям размер (5 инча) Samsung Galaxy S4 разполага с по-малко пиксела на инч – 441 ppi.

Не можем да отречем, че дисплеят на HTC One впечатлява с ярки живи цветове, голям ъгъл на видимост и контраст. По отношение на детайлността, също не може да бъдат изречени критики.

Другото нещо, което HTC с основание изтъкват е изработката на алуминиевия корпус, без процепи или сглобки. Наистина телефонът лежи сигурно в ръката и остава приятно усещане за тежест, метален допир и изработка от висока класа. Тънкият бял кант, опасващ сребристия модел на пръв поглед изглежда пластмасов, но на практика е от метал.

С размерите си 137.4 x 68.2 x 9.3 мм и тегло от 143 грама, One е добре да бъде поставян в сигурен и достатъчно голям джоб.

Двата големи високоговорителя, разположени симетрично отгоре и отдолу на дисплея предоставят кристален звук при гледане на филми или слушане на музика, използващи Beats технологията на HTC.  Разположени по този начин, те осигуряват достатъчна развръзка за пълноценно стерео, а силата им позволява телефона да бъде използван без външен високоговорител в малки помещения или тихи компании.

Над дисплея се намира 2.1-мегапикселовата камера за видео разговори и светлинния индикатор. На горната страница на телефона е разположен и аудио изхода и бутонът за изключване, а на дясната се намира контролът на силата на звука. В долната част на екрана са двата капацитивни Android бутона. Интересен е подходът на HTC да комбинират бутона за изключване с инфрачервения сензор. Micro USB интерфейсът е разположен на долната страна на телефона, а камерата за заснемане на гърба е с резолюция 4 мегапиксела, разполага със светодиодна светкавица (LED)и използва UltraPixel сензорa на HTC.

ХАРДУЕР

Един флагман в портфолиото на световен производител на електроника не може да разочарова с технически характеристиките си и определено HTC не са пестили усилия. За доброто представяне на HTC One се грижи 1.7GHz четириядрен процесор Snapdragon 600, разработен от Qualcomm.

Телефонът се предлага в две версии – с 32 и 64 GB вградена памет. И двата варианта са с 2GB RAM, Bluetooth 4.0, 2G, 3G, LTE, WiFi 802.11 a/b/g/n и NFC.

Захранван от батерия с капацитет 2300mAh HTC One не разочарова и по този критерий.

СОФТУЕР И ПОТРЕБИТЕЛСКИ ИНТЕРФЕЙС

HTC One предоставя пълните възможности на Android 4.1.2 Jelly Bean. Липсата на най-актуалната версия 4.2 няма да ви лиши от пълна интеграция с услугите на Google – Gmail, Google+, Google Talk, Google Drive и т.н., а магазинът за приложения Google Play ще задоволи всичките ви изисквания за допълнителен софтуер.

Потребителският интерфейс е представен от модификацията на Android Sense UI. Предполагам всеки ще намери полезни и дразнещи неща в разработеният от тайванския производител изглед на Android. На нашият екип той Sense UI определено допадна.

КАМЕРА

HTC са загрижени за качеството на изображението от камерите на телефоните им. Въпреки, че новият сензор, интегриран в HTC One е резолюция само 4 0 мегапиксела, според тайванският производител това е само плюс, предоставяйки по-добра светло-чувствителност и повече детайл.

Камерата заснема кадрите мигновено, а цветовете са представени коректно. Вградената хардуерна стабилизация на изображението улеснява, заснемането при ниска осветеност.

ФИНАЛНИ ДУМИ

HTC One е въплъщение на висока производителност,  върхово качество на използваните материали и елегантен дизайн. Дали използването на модифициран интерфейс е плюс е редно всеки да прецени според вкуса си, но в повечето случаи разграничаването от стандартния Andoid интерфейс на Google носи негативи. Липсата на слот за SD карта памет при определени потребители може да наклони везните в полза на Samsung Galaxy S4, но за останалите HTC One е покупка заслужаваща цената си. Без съмнение обаче е, че HTC One е един от най-добрите телефони, които са попадали при нас и заслужава високата си оценка.

Източник: Kaldata.COM

Related post

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *