Изтекоха патенти на Google за сгъваем смартфон

 Изтекоха патенти на Google за сгъваем смартфон

Първоначално заявката за патента е била подадена пред ведомството на САЩ още през октомври 2018 г., но документите за заявката на патента са изтекли и са се разпространили в интернет едва на 30 април 2020 г.

Според доклада патентът описва подробно устройство с гъвкав дисплей и изображения, включени в картотеката към патента, които показват смартфон с голяма, сложна кръгла система от патенти и дисплей, които разполагат с интересна разтегателна възможност, осигуряваща още по-голяма площ на екрана.

Гъвкавият механизъм показва смартфон, който се разгъва и сгъва на 180 градуса, като освен това дисплея може да се сгъва отпред и отзад, като в отворено състояние получавате наистина голяма екранна площ и се вижда голямата изпъкнала шарнирна панта отзад. От състоянието на пълно разгъване можете да плъзнете екрана и назад.

Позовавайки се на придружаващите изображения, които виждате по-долу, патентът показва, че устройството има доста компактен размер в сгънато състояние, при който по-малкият дисплей ще предлага наистина удобни възможности за бърза проверка на информация, както и преглеждане на известия, извършване на обаждания, изпращане на съобщения и други.

Телефон или таблет?

В заявката за патент се посочва, че „електронното устройство може да се смита за смартфон и/или таблет“, така че Google навярно може да покрие и двете категории с това устройство, ако в действителност реши да го реализира, предвид огромната екранна площ, която се предвижда да има.

Разбира се, само защото е подадена заявка за патент не ни гарантира, че наистина скоро ще видим сгъваем смартфон от серията Google Pixel. Технологичният гигант може да реши да премине към различен дизайн или конструкция или напълно да изостави тази патентна разработка, особено предвид факта, че е регистрирана преди повече от година и половина.

Това не е единственият производител, който планира плъзгащ се дисплей – вече видяхме подобна конкуренция в лицето на китайския производител TCL. Google може да избере за задържи или да изостави този патент, като анализаторите казват, че ако подобно устройство се разработва реално, то трябва да го очакваме в следващите 12 – 18 месеца.

Източник: Kaldata.COM

Related post

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *